Καιρός


Επισκευές Υπολογιστών - Νέα - Συμβουλές και Τεχνάσματα.



πρόγνωση καιρού από το weather.gr

startMiner - free and simple next generation Bitcoin mining software

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ESET: Νέο κύμα malware επιτίθεται στην Ευρώπη...

ESET: Νέο κύμα malware επιτίθεται στην Ευρώπη


Το κακόβουλο λογισμικό εμφανίζεται ως συνημμένο σε μηνύματα e-mail, ενώ όταν εκτελεστεί προχωρά στη λήψη του ransomware Locky, ή άλλου malware.


Το σύστημα τηλεμετρίας LiveGrid®, που έχει αναπτύξει η γνωστή εταιρεία ασφαλείας υπολογιστικών συστημάτων και διαδικτύου ESET, εμφανίζει μία κορύφωση στην ανίχνευση του κακόβουλου λογισμικούJS/Danger.ScriptAttachment σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, τα πιο αξιοσημείωτα ποσοστά ανίχνευσης σημειώνονται στο Λουξεμβούργο (67%)Τσεχία (60%)Αυστρία (57%)Ολλανδία (54%) και Ηνωμένο Βασίλειο (51%), αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ιδιαίτερα αυξημένα παρουσιάζονται και τα ποσοστά ανίχνευσης σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου φτάνουν στο 43%.

Ο κακόβουλος κώδικας διαδίδεται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου εμφανίζεται ως συνημμένο αρχείο. Όταν εκτελεστεί, συνδέεται με απομακρυσμένους διακομιστές, από τους οποίους κάνει λήψη και εγκαθιστά διαφορετικές παραλλαγέςmalware στις συσκευές των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, το JS/Danger.ScriptAttachment προσπαθεί να κατεβάσει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό, που αποτελείται κατά κύριο λόγο από διάφορες οικογένειες crypto-ransomware, όπως το Locky. Μία εκτενή περιγραφή του πώς λειτουργεί το Locky μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ειδική ανάλυση στοWeLiveSecurity.com.

Το JS/Danger.ScriptAttachment έχει τον ίδιο σκοπό με το κακόβουλο downloader Nemucod που έπληξε το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο σε διάφορα κύματα. Η ESET είχε προειδοποιήσει τους χρήστες για την απειλή στα τέλη του Δεκέμβρη 2015, και ξανά το Μάρτιο του 2016.

Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας του malware, η ESET συνιστά στους χρήστες του διαδικτύου να ενημερώνουν τους υπολογιστές και το λογισμικό τους, να χρησιμοποιούν αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας και να πραγματοποιούν τακτικά αντίγραφα των πολύτιμων δεδομένων τους.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου της εταιρείας ασφαλείας υπολογιστικών συστημάτων και διαδικτύου ESET.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου