Καιρός


Επισκευές Υπολογιστών - Νέα - Συμβουλές και Τεχνάσματα.



πρόγνωση καιρού από το weather.gr

startMiner - free and simple next generation Bitcoin mining software

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

H Volvo αντικαθιστά τα κλειδιά του αυτοκινήτου με app για smartphone.

Ο οδηγός θα ελέγχει το αυτοκίνητο μέσω εφαρμογής. Έρχεται το 2017.


    Μια φουτουριστική ιδέα ανακοίνωσε η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, την οποία προτίθεται να εφαρμόσει από το 2017, βάσει της οποίας καταργεί εντελώς τα κλειδιά δίνοντας στον οδηγό τον έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω μιας εφαρμογής για smartphone.

    Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γνωστής μάρκας στο BBC, η εφαρμογή, που χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth για να συνδέσει το smartphone με το αυτοκίνητο, μπορεί να κλειδώσει και ξεκλειδώσει εξ αποστάσεως το όχημα, να ξεκινήσει και να σβήσει τη μηχανή του, ενώ οι οδηγοί, θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν το ψηφιακό "κλειδί" από το Internet και να το μοιράζονται με άλλους. Κάτι που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στον κλάδο των ενοικιαζόμενων οχημάτων.




    Φυσικά, η εταιρεία αναφέρει ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ ισχυρά, ώστε να το νέο σύστημα το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζει σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων της, μαζί με φυσικά κλειδιά, να μην είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις, χωρίς όμως να αναφέρεται λεπτομερώς στις ακριβείς μεθόδους που θα χρησιμοποιεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κι άλλες εταιρείες έχουν παρουσιάσει συστήματα ελέγχου αυτοκινήτων εξ' αποστάσεως, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία καταργεί εντελώς το κλειδί, σαν φυσικό αντικείμενο, υποκαθιστώντας το με ένα app.

    Οι πρώτες δοκιμές, αναφέρει το BBC, αναμένονται να ξεκινήσουν σε ορισμένα μοντέλα παραγωγής από το 2017, καθώς και σε έναν στόλο ενοικιαζόμενων οχημάτων, στο Αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ.


Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης της καινοτόμου ιδέας της Volvo:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου