Καιρός


Επισκευές Υπολογιστών - Νέα - Συμβουλές και Τεχνάσματα.



πρόγνωση καιρού από το weather.gr

startMiner - free and simple next generation Bitcoin mining software

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αναλυτικά χαρακτηριστικά, τιμές και διαθεσιμότητα για τα νέα Xperia X smartphones...

Αναλυτικά χαρακτηριστικά, τιμές και διαθεσιμότητα για τα νέα Xperia X smartphones


Έρχονται στην Ελλάδα από τα τέλη Μαΐου, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα €349.

Αν και η Sony Mobile ανακοίνωσε τρειςνέες συσκευές της σειράς X, οι πληροφορίες που δόθηκαν στο δελτίου τύπου ήταν αρκετά συνοπτικές.

Μετά από τις επαφές μας με τους ανθρώπους της εταιρείας, καταφέραμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών, καθώς και για τις τιμές αλλά και τον χρόνο διάθεσής τους στην χώρα μας.

Ξεκινώντας από τις ομοιότητες, και τα τρία νέα smartphones μοιράζονται κοινό σχεδιασμό, με πιο στρογγυλεμένες ακμές από την σειρά Z5, και πολύ μικρά περιθώρια εκατέρωθεν της οθόνης. Και τα τρία μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις: σε λευκό, σε μαύρο του γραφίτη, σε Lime Gold και σε Rose Gold.

Όλες διαθέτουν υποδοχή για κάρτα μνήμης SD έως 200GB, ενώ υποστηρίζουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας [μόνο όμως τα Xperia X και X Performance θα περιλαμβάνουν τον quick charge φορτιστή στην συσκευασία]. Όσο για το λειτουργικό όλα θα διατίθενται με Android M.

Το Xperia XA στο χρώμα lime gold.

Στις διαφορές τώρα, το Xperia XA είναι η entry level συσκευή της οικογένειας, οπότε είναι και η λιγότερο ισχυρή, με την Sony Mobile να έχει στηριχθεί στο οκταπύρηνο 64-μπιτο SoC Helio X10 τηςMediaTek. Το XA διαθέτει 16GB αποθηκευτικού χώρου και 2GBμνήμης RAM, ενώ η οθόνη είναι ανάλυσης HD. Στον τομέα της φωτογραφίας η συσκευή προσφέρει δυο κάμερες, μια των 13MP στην πλάτη και μια των 8MP στην πρόσοψη. Tο ΧΑ διαθέτει υβριδικό σύστημα εστίασης, όμως δεν υποστηρίζει την τεχνολογία Predictive autofocus που υπάρχει στις δύο ακριβότερες συσκευές. Το Xperia XA είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, ωστόσο η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 4. H μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.300mAh και αν αγοράσετε τον προαιρετικό quick charge φορτιστή, μπορείτε να έχετε αυτονομία 5,5 ωρών με μία γρήγορη 10-λεπτη φόρτιση. Όσο για την τιμή, οι πληροφορίες μας λένε πως η συσκευή θα κοστίζει στην Ελληνική αγορά περί τα €349, ίσως και λίγο χαμηλότερα, ενώ αναμένεται να διατεθεί στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

H τεχνολογία predictive autofocus εν δράσει στο Xperia X.

Το Xperia X είναι ίσως το πιο σημαντικό μοντέλο της νέας σειράς για την Sony Mobile, αφού στόχος τη εταιρίας είναι δώσει μια συσκευή που να ξεχωρίζει σε τομείς που είναι σημαντικοί για τους χρήστες, όπως η σχεδίαση, η ποιότητα κατασκευής, η κάμερα και η μπαταρία, σε μια κατηγορία τιμής που να μην είναι απρόσιτη. Εδώ η Sony έχει επιλέξει οθόνη Full HD, το πιο ισχυρό 6-πυρηνο Snapdragon 610 So,32GB αποθηκευτικού χώρου και 3GB RAM. Βελτιωμένη είναι και η ποιότητα κατασκευής, αφού εδώ έχουμε πλήρως μεταλλικό σώμα απόαλουμίνιο. Η πιο σημαντική αναβάθμιση αφορά στον τομέα της φωτογραφίας αφού η κυρία κάμερα των 23MP υποστηρίζει τεχνολογίαPredictive Hybrid Autofocus, που σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε κινούμενα θέματα χωρίς να χάνετε την εστίαση. Υψηλότερων δυνατοτήτων είναι και η μπροστινή κάμερα η οποία διαθέτει αισθητήρα στα 13MP. Επίσης η μπαταρία των 2.620mAh επαρκεί για δυο ημέρες χρήσης, ενώ χάρη στην τεχνολογία adaptive charging η Sony υπόσχεται πως η ζωή της μπαταρίας σε βάθος χρόνου διπλασιάζεται. Τέλος από την συσκευή δεν λείπει ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button. Για το Xperia Χ η Sony Mobile στοχεύει σε τιμή πώλησης από €599 έως €629 στην Ελλάδα, με την περίοδο διάθεσης να τοποθετείται και εδώ στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Το κορυφαίο smartphone της σειράς Xperia X.

Στη κορυφή της γκάμας, το X Performance έχει να προσφέρει ό,τι και το X, με την διαφορά ότι στην καρδιά του συναντάμε το κορυφαίοSnapdragon 820 και μπαταρία 2.700mAh. Επίσης το X Performance προσφέρει την υψηλότερη ταχύτητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής, αφού υποστηρίζει δίκτυα LTE κατηγορίας 9 [450Mbps], όταν το Xperia X υποστηρίζει δίκτυα κατηγορίας 6 [300Mbps], και το XA δίκτυα κατηγορίας 4 [150Mbps] Τέλος το κορυφαίο smartphone της σειράς X είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό, αφού φέρει πιστοποιήσεις IP65/IP68. Η τιμή διάθεσης της συσκευής αναμένεται στα €699 με €729, όμως η κυκλοφορία της θα καθυστερήσει λίγο περισσότερο και θα την δούμε στα ελληνικά καταστήματα προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου